EU pályázatok

 

A kedvezményezett neve:
Dongferr Kft.

A projekt címe:
Gyakornok foglalkoztatása a Dongferr Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 2.624.578 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt befejezési dátuma: 2017.03.24.

A projekt azonosító száma:
GINOP-5.2.4-16-2016-00283

A projekt tartalmának bemutatása:
A vállalkozás megmunkálási feladatainak ellátáshoz a GINOP pályázat támogatásával 1 fő pályakezdo fiatalt foglalkoztat, forgácsoló munkakörben. A munkakör betöltéséhez forgácsoló (OKJ azonosító szám: 34-521-03) végzettség szükséges. A gyakornok teljes körű szakmai gyakorlatot szerzett a különböző típusú feladatok elvégzése során, mely hozzájárult szakmai tudásának bővüléséhez. Feladata a különböző formájú, különböző forgácsolás-technikát, műveleteket igénylő munkadarabok megmunkálása, előállítása. Geometriai méréseket, vizsgálatokat végez, tanulmányozza és értelmezi a gépészeti anyagokra vonatkozó információkat. A műszaki rajzoknak, műhelyrajzoknak, szabványoknak, műszaki táblázatoknak, tűrés- és illesztés táblázatoknak, forgácsoló eljárásoknak megfelelően felszereli, beállítja a munkadarab befogó-, megfogó-, menesztő- és rögzítő eszközöket, kiválasztja és rögzíti a megmunkáláshoz szükséges szerszámokat és a forgácsolási paramétereket. A gyakornok betanítására, munkájának segítésére a Dongferr Kft gyakornoki kapcsolattartó személy jelölt ki. A forgácsolási feladatok ellátásához többféle forgácsolási eszköz szükséges, ezért a projekt keretében a vállalkozás eszközöket (esztergakés több méretben, központfúró többféle átmérővel, homlokpalást többféle átmérővel, többféle váltólapka) szerezett be, melyeket a gyakornok használ a munkája.

 


A kedvezményezett neve:
DONGFERR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Poliuretán elasztomer termékek gyártási feltételeinek megteremtése
a Dongferr Kft-nél.


A fejlesztés során cégünk Polytec gyártmányú D120 típusú poliuretán öntőgépet vásárolt, amely a meglévő termelési technológiát hozzáadott érték növekedést eredményező módon fejleszti.

Az új gép egy technológiai folyamat fontos része, alapjaiban járul hozzá cégünk termelékenységének növeléséhez és modernizálásához. Vállalatunk rövidtávú fejlesztési célja a gép segítségével poliuretán elasztomer termékek gyártása, ezáltal saját profil kialakítása. A saját profil megvalósítása tervezhetőbbé teszi a munkavégzést, a kapacitás kihasználás egyenletesebbé tehető. Vállalkozásunk az új gép és technológia segítségével bővíteni tudja a piacait. Az eddigieknél sokkal szélesebb körű megrendelői körre számítunk az új termékeink bevezetésével, így a piaci szereplőknek való kiszolgáltatottság is csökkenni fog.

Projekt azonosítószáma:
GINOP-2.1.8-17-2017-01480

A támogatás összege: 14 999 996 Ft

A támogatás intenzitása: 38,16%

A projekt tervezett befejezési ideje: 2018.09.26.